(ВІДЕО) «Люди вдома, а це - головне. Головне, що ми їх повернули», - Валерій Падитель

НАЗАД
17 лютого 2023 15:01

29 українських прикордонників нарешті на рідній землі.

16 лютого став щасливим для 29 бійців та їхніх родин: додому повернулися оборонці Маріуполя та «Азовсталі».  

Загалом із полону повернулися: 21 військовослужбовець Донецького прикордонного загону та 8 – Маріупольського загону морської охорони ДПСУ. Зустріти своїх хлопців приїхав і Герой України Валерій Падитель – командир 15 мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон», який під час боїв за Маріуполь командував Донецьким прикордонним загоном.

Валерій Падитель наголосив, що особисто переймається долею кожного свого підлеглого, але ні він, ні прикордонне відомство загалом не може вплинути на те, кого ворог внесе в списки на обмін. Повноваження щодо забезпечення передачі військовополонених ворогів державі-агресору та звільнення оборонців України, які перебували у полоні держави-агресора здійснює Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, до роботи якого в межах повноважень постійно долучаються представники прикордонного відомства. І для цієї роботи головне не медійність, оскільки публічні заходи можуть нашкодити нашим військовослужбовцям в полоні.

«Люди вдома, а це - головне. Головне, що ми  їх повернули. Зараз вони пройдуть процес реабілітації та відновлення і, сподіваюсь, все буде добре», - сказав Валерій Падитель.

Полковник Падитель зауважив, щоб швидше повернути усіх наших людей з ворожого полону, маємо наближати перемогу України, в тому числі в складі загону «Сталевий кордон» Гвардії наступу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси